Boe­ren­kool met worst

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

(591) waardeer
hollands hoofdgerecht Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard. 4 personen
3 591

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de melk en de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

video

Boe­ren­kool met worst

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool met worst

1
1
  • 1½ kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g verse boerenkool

Schil de aardappelen, snijd in 4 gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af.

2
2
  • 250 g Gelderse rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g ongezouten roomboter

Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

4
4
  • 3 el honingmosterd

Breng op smaak met de honingmosterd, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.