bewaar
Boerenkool met worst
Boerenkool met worst
bewaar

Boerenkool met worst

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

25 min. bereiden
614waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

Gelderse rookworst

1¼ kg

koelverse stamppotaardappel

600 g

verse boerenkool

300 ml

halfvolle melk

100 g

ongezouten roomboter

2 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

Aan de slag

1

Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.

2

Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.

combinatietipLekker met extra mosterd.

variatietipJe kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

bewaartipJe kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

Boerenkool met worst

Instructievideo - 00:20 min.