Boe­ren­kool met worst

Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.

(604) waardeer
hollands hoofdgerecht Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard. 4 personen
3 604

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.
  2. Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

combinatietip:

Lekker met extra mosterd.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

video

Boe­ren­kool met worst

leuk-snel - 00:20 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 915 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkool met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool met worst

1
1
  • 500 g Gelderse rookworsten

Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1.2 kg koelverse stamppotaardappel
  • 600 g verse boerenkool

Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar.

3
3

Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.

4
4
  • 300 ml halfvolle melk
  • 100 g ongezouten roomboter

Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot.

5
5
  • 2 el grove mosterd

Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.

variatietip:

Je kunt de stamppot extra smaak en stevigheid geven door er 100 g geraspte oude kaas doorheen te mengen.

combinatietip:

Lekker met extra mosterd.

bewaartip:

Je kunt de stamppot 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op de dag zelf ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 175°C. Serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.