Boerenkool met worst
Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.
Aan de slag
Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.
Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.
Boerenkool met worst
Instructievideo - 00:20 min.
Boerenkool met worst
Boerenkool stamppot is de klassieker der stamppotten, mét worst uiteraard.
hoofdgerecht
null personen
915 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 16 min. gaar. Kook de boerenkool in een andere pan in 14 min. gaar. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe samen in de ruime pan.
Verwarm de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp tot een stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel over de borden en serveer met de rookworst.
vegatip:
combinatietip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Gelderse rookworsten
1¼ kg koelverse stamppotaardappel
600 g verse boerenkool
300 ml halfvolle melk
100 g ongezouten roomboter
2 el grove mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper