Huts­pot met spek­jes

Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
  3. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot. Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 62 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Hutspot met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot met spek­jes

1
1
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten

Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

3
3
  • 250 g spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant.

4
4

Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

5
5
  • 100 ml halfvolle melk

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.

6
6
  • 50 g ongezouten roomboter

Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot.

7
7

Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.