bewaar
Gebakken hutspot met pepermakreel
Gebakken hutspot met pepermakreel
bewaar

Gebakken hutspot met pepermakreel

Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.

25 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1.2 kg

kruimige aardappel

2 tenen

knoflook

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

50 g

ongezouten roomboter

200 ml

halfvolle melk

258 g

gerookte pepermakreel

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.

2

Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.

variatietipIn plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.

Gebakken hutspot met pepermakreel

Instructievideo - 02:20 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken hutspot met pepermakreel

Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig