bewaar
Hutspot met knolselderij en chorizo
Hutspot met knolselderij en chorizo
bewaar

Hutspot met knolselderij en chorizo

30 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

95 g

ongebrande hazelnoten

1

knolselderij

600 g

kruimige aardappelen

250 g

chorizoworst

2 tenen

knoflook

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

7 g

karwijzaad

100 ml

halfvolle melk

20 g

ongezouten roomboter

95 g

tuinkers

Dit heb je nodig

  • pureestamper of pureeknijper

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten. Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

2

Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de tuinkers met steeltjes af en garneer hiermee de hutspot.

algemeenLekkere wijn bij dit recept: Jamie's Italian Bianco.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hutspot met knolselderij en chorizo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig