Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.
Ingrediënten
4 personen
95 g
ongebrande hazelnoten
1
knolselderij
600 g
kruimige aardappelen
250 g
chorizoworst
2 tenen
knoflook
500 g
verse gesneden hutspotgroenten
2 sachets
karwijzaad*
100 ml
halfvolle melk
20 g
ongezouten roomboter
95 g
rucolacress
Dit heb je nodig
pureestamper
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.

hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.
algemeen:Lekkere wijn bij dit recept: Jamie's Italian Bianco.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
algemeen:*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)95 g ongebrande hazelnoten
1 knolselderij
600 g kruimige aardappelen
250 g chorizoworst
2 tenen knoflook
500 g verse gesneden hutspotgroenten
2 sachets karwijzaad*
100 ml halfvolle melk
20 g ongezouten roomboter
95 g rucolacress
Dit heb je nodig
pureestamper