bewaar
Hutspot met gehaktbal
Hutspot met gehaktbal
bewaar

Hutspot met gehaktbal

Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

1

wit scharrelei

50 g

ongezouten roomboter

1 kg

iets kruimige aardappel

1 kg

verse gesneden hutspotgroenten

200 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

102 g

krachtige jus naturel in zakje

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!

Aan de slag

1

Meng het gehakt met het ei, peper en zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.

3

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.

4

Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

variatietipLiever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarische balletjes (schaal 200 g voor 4 personen).