Ve­ge­ta­ri­sche huts­pot met gei­ten­kaas

Vegetarisch stamppotje? Probeer eens vega hutspot met geitenkaas en crunchy pecannoten.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Vegetarisch stamppotje? Probeer eens vega hutspot met geitenkaas en crunchy pecannoten. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de helft van de uien uit de zak hutspotgroenten. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur 20 min. Roer regelmatig. Kook ondertussen de aardappelen en de rest van de hutspotgroenten op middelhoog vuur in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen).
  2. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de mix voor hutspot, de rest van de boter en eventueel wat kookvocht tot hutspot. Blus de gekaramelliseerde uien af met de jus en het water.
  4. Verdeel de hutspot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en vul met de uienjus. Bestrooi met de noten en verkruimel de geitenkaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 07-08

Vegetarische hutspot met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche huts­pot met gei­ten­kaas

1
1
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
  • 25 g ongezouten roomboter

Neem de helft van de uien uit de zak hutspotgroenten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur 20 min. Roer regelmatig.

2
2
  • 1 kg stamppot aardappelen

Kook ondertussen de aardappelen en de rest van de hutspotgroenten op middelhoog vuur in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht (per 4 personen).

3
3
  • 70 g ongezouten pecannoten

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 10 g Verstegen mix voor hutspot
  • 25 g ongezouten roomboter

Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de mix voor hutspot, de rest van de boter en eventueel wat kookvocht tot hutspot.

5
5
  • 29 g krachtige jus naturel in zakje
  • 300 ml water

Blus de gekaramelliseerde uien af met de jus en het water.

6
6
  • 125 g zachte geitenkaas naturel

Verdeel de hutspot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en vul met de uienjus. Bestrooi met de noten en verkruimel de geitenkaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.