bewaar
Vegetarische hutspot met geitenkaas
Vegetarische hutspot met geitenkaas
bewaar

Vegetarische hutspot met geitenkaas

Vegetarisch stamppotje? Probeer eens vega hutspot met geitenkaas en crunchy pecannoten.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse gesneden hutspotgroenten

50 g

ongezouten roomboter

1 kg

stamppot aardappelen

70 g

ongezouten pecannoten

10 g

Verstegen mix voor hutspot

29 g

krachtige jus naturel in zakje

300 ml

water

125 g

zachte geitenkaas naturel

Vegetarisch stamppotje? Probeer eens vega hutspot met geitenkaas en crunchy pecannoten.

Aan de slag

1

Neem de helft van de uien uit de zak hutspotgroenten. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur 20 min. Roer regelmatig. Kook ondertussen de aardappelen en de rest van de hutspotgroenten op middelhoog vuur in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur.

3

Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de mix voor hutspot, de rest van de boter en eventueel wat kookvocht tot hutspot. Blus de gekaramelliseerde uien af met de jus en het water.

4

Verdeel de hutspot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en vul met de uienjus. Bestrooi met de noten en verkruimel de geitenkaas erover.