Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Bak ca. 20 min. in de oven.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Bak de spekreepjes in een kleine koekenpan in 8 min. krokant. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak in dezelfde pan 10 min. Blus af met de bouillon en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. op hoog vuur inkoken tot ⅓. Roer de mosterd erdoor.
Giet de aardappelen af, voeg de melk, boter en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en spekjes over de borden en serveer met de jus.
Geroosterde spruitjesstamppot met spekjes
Romige stamppot van aardappel en geroosterde spruitjes met knapperige spekjes. Vol hartige smaken en texturen en perfect voor een koude doordeweekse avond.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Geroosterde spruitjesstamppot met spekjes
Romige stamppot van aardappel en geroosterde spruitjes met knapperige spekjes. Vol hartige smaken en texturen en perfect voor een koude doordeweekse avond.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Bak ca. 20 min. in de oven.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Bak de spekreepjes in een kleine koekenpan in 8 min. krokant. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak in dezelfde pan 10 min. Blus af met de bouillon en voeg de tijm toe. Breng aan de kook en laat in 10 min. op hoog vuur inkoken tot ⅓. Roer de mosterd erdoor.
Giet de aardappelen af, voeg de melk, boter en nootmuskaat toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot en spekjes over de borden en serveer met de jus.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g spruitjes
2 el milde olijfolie
1 kg kruimige aardappel
5 g verse tijm
200 g gerookte spekreepjes
2 middelgrote uien
500 ml kippenbouillon
2 tl grove Zaanse mosterd
100 ml melk
30 g ongezouten roomboter
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper



