Preistamppot met spekjes
Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.
620 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg kruimige aardappel
kruimige aardappel
20 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
halfvolle melk
150 gram geraspte Goudse oude kaas 48+
geraspte Goudse oude kaas 48+
200 gram gerookte spekreepjes
gerookte spekreepjes
600 gram prei
prei
1 middelgrote ui
middelgrote ui
2 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
september 2025 - september 2025
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de boter, melk en kaas tot een smeuïge puree.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.
Meng het preimengsel, spekvet en de spekjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Preistamppot met spekjes
Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de boter, melk en kaas tot een smeuïge puree.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.
Meng het preimengsel, spekvet en de spekjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
20 g ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
150 g geraspte Goudse oude kaas 48+
200 g gerookte spekreepjes
600 g prei
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper




