Preistamppot met spekjes

Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.

620 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de boter, melk en kaas tot een smeuïge puree.

  2. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

  3. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.

  4. Meng het preimengsel, spekvet en de spekjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Preistamppot met spekjes

Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig