Preistamppot met spekjes

Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.

620 kcal

30 min. bereiden

4.2/5

(61)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg kruimige aardappel

    kruimige aardappel

  • 20 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 100 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 150 gram geraspte Goudse oude kaas 48+

    geraspte Goudse oude kaas 48+

  • 200 gram gerookte spekreepjes

    gerookte spekreepjes

  • 600 gram prei

    prei

  • 1 middelgrote ui

    middelgrote ui

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper


september 2025 - september 2025

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de boter, melk en kaas tot een smeuïge puree.

  2. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.

  3. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.

  4. Meng het preimengsel, spekvet en de spekjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Wat vond je van dit recept?

Preistamppot met spekjes

Sla die standaard ovenschotel eens over en geef je prei een twist: maak deze hartige stamppot met romige aardappelpuree met lekker veel oude kaas en krokante spekjes voor een zoutige crunch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig