Ovenschotel met andijvie

605 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de hamblokjes toe en bak in 5 min. goudbruin.

  3. Meng de hamblokjes en de rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviepuree over de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min. in de oven.

Gerelateerde recepten

Ovenschotel met andijvie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig