Ovenschotel met andijvie

Net als je denkt dat andijviestamp niet nog lekkerder kan, tover je ' nog even om tot: ovenschotel met andijvie! Een perfecte combi voor de ovenschotel- en stamppotlovers!

605 kcal

25 min. bereiden, 20 min. oventijd

4.3/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)


september 2025 - september 2025

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de hamblokjes toe en bak in 5 min. goudbruin.

  3. Meng de hamblokjes en de rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviepuree over de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min. in de oven.

Wat vond je van dit recept?

Ovenschotel met andijvie

Net als je denkt dat andijviestamp niet nog lekkerder kan, tover je ' nog even om tot: ovenschotel met andijvie! Een perfecte combi voor de ovenschotel- en stamppotlovers!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig