Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de hamblokjes toe en bak in 5 min. goudbruin.
Meng de hamblokjes en de rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviepuree over de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min. in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Ovenschotel met andijvie

hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de hamblokjes toe en bak in 5 min. goudbruin.
Meng de hamblokjes en de rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviepuree over de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 20 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
150 ml halfvolle melk
40 g ongezouten roomboter
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
250 g hamblokjes
500 g gesneden andijvie
½ tl gemalen nootmuskaat
175 g geraspte oude kaas 48+
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)