Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp samen met de boter, de helft van de kaas, de mosterd en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en ¾ van de olie tot kruim.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van ca. 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder, het water en de bloemkool toe en gaar met de deksel op de pan nog 10 min.
Schep de bloemkool door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant knapperig is.
Bloemkoolovenschotel met aardappelpuree
Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Bloemkoolovenschotel met aardappelpuree
Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp samen met de boter, de helft van de kaas, de mosterd en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en ¾ van de olie tot kruim.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van ca. 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder, het water en de bloemkool toe en gaar met de deksel op de pan nog 10 min.
Schep de bloemkool door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant knapperig is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
25 g ongezouten roomboter
75 g geraspte oude kaas 48+
1 el grove mosterd
150 ml halfvolle melk
55 g amandelschaafsel
2 sneetjes witbrood
4 el milde olijfolie
900 g bloemkool
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 el kerriepoeder
200 ml water
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)