Bloemkoolovenschotel met aardappelpuree

Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

650 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp samen met de boter, de helft van de kaas, de mosterd en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Maal in de keukenmachine het amandelschaafsel, brood, de rest van de kaas en ¾ van de olie tot kruim.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van ca. 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerriepoeder, het water en de bloemkool toe en gaar met de deksel op de pan nog 10 min.

  4. Schep de bloemkool door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim. Bak ca. 20 min. in de oven totdat de bovenkant knapperig is.

  • Gratineren

    Instructievideo - 00:39 min.

Gerelateerde recepten

Bloemkoolovenschotel met aardappelpuree

Lekker smeuïg van binnen en bovenop een super knapperig laagje van amandelen en kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig