Zuurkoolschotel met ananas en aardappelpuree

575 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en kerrie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Spoel ondertussen de zuurkool af en laat uitlekken. Snijd 4 plakken van ½ cm van de ananas (per 4 personen). Snijd de rest van de ananas in blokjes van ca. 3 cm.

  3. Leg de zuurkool en de blokjes ananas in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover, strijk glad en bestrooi met de kaas. Leg hier de plakken ananas op en bak ca. 20 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

  • combinatietipLekker met (vega)rookworst.
  • bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Zuurkoolschotel met ananas en aardappelpuree

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig