Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en kerrie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel ondertussen de zuurkool af en laat uitlekken. Snijd 4 plakken van ½ cm van de ananas (per 4 personen). Snijd de rest van de ananas in blokjes van ca. 3 cm.
Leg de zuurkool en de blokjes ananas in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover, strijk glad en bestrooi met de kaas. Leg hier de plakken ananas op en bak ca. 20 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Zuurkoolschotel met ananas en aardappelpuree
- combinatietipLekker met (vega)rookworst.
- bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolschotel met ananas en aardappelpuree

hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, boter en kerrie tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel ondertussen de zuurkool af en laat uitlekken. Snijd 4 plakken van ½ cm van de ananas (per 4 personen). Snijd de rest van de ananas in blokjes van ca. 3 cm.
Leg de zuurkool en de blokjes ananas in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover, strijk glad en bestrooi met de kaas. Leg hier de plakken ananas op en bak ca. 20 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
combinatietip:Lekker met (vega)rookworst.
bereidingstip:Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
150 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
1 kg zuurkool
500 g ananassen
175 g geraspte oude kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)