Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de ananasschijven af en vang het sap op. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt, de kerriepoeder en komijn toe en bak in 5 min. rul. Voeg 4 el van het opgevangen ananassap toe (per 4 personen), zet het vuur lager en kook nog 5 min. in. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zuurkool 5 min. en giet af.
Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt en de zuurkool erover. Bestrooi met de kaas en leg de ananasschijven erop. Bak in ca. 45 min. in de oven.
Zuurkoolschotel met ananas en aardappelschijfjes
Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolschotel met ananas en aardappelschijfjes
Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
35 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de ananasschijven af en vang het sap op. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt, de kerriepoeder en komijn toe en bak in 5 min. rul. Voeg 4 el van het opgevangen ananassap toe (per 4 personen), zet het vuur lager en kook nog 5 min. in. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de zuurkool 5 min. en giet af.
Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt en de zuurkool erover. Bestrooi met de kaas en leg de ananasschijven erop. Bak in ca. 45 min. in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
227 g ananasschijven op sap
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen komijn
520 g zuurkool
600 g koelverse aardappelschijfjes
175 g geraspte oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)