Zuurkoolschotel met ananas en aardappelschijfjes

Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

575 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de ananasschijven af en vang het sap op. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt, de kerriepoeder en komijn toe en bak in 5 min. rul. Voeg 4 el van het opgevangen ananassap toe (per 4 personen), zet het vuur lager en kook nog 5 min. in. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Kook ondertussen de zuurkool 5 min. en giet af.

  4. Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal. Schep het gehakt en de zuurkool erover. Bestrooi met de kaas en leg de ananasschijven erop. Bak in ca. 45 min. in de oven.

Gerelateerde recepten

Zuurkoolschotel met ananas en aardappelschijfjes

Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig