Bloemkoolstamppot

Romige bloemkoolstamppot met zachte aardappel, gesmoorde ui, kerriepoeder en spekjes die nét dat zoute, krokante randje geven. Makkelijk te maken en verrassend vol van smaak. Dat wordt zeker een blijvertje voor doordeweekse avonden. 

515 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg de laatste 7 min. toe.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Voeg de uien en kerriepoeder toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Giet de aardappelen en bloemkool af en doe terug in de pan. Voeg de nootmuskaat, boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de stamppot over borden en schep de spekjes met de uien erop.

Bloemkoolstamppot

Romige bloemkoolstamppot met zachte aardappel, gesmoorde ui, kerriepoeder en spekjes die nét dat zoute, krokante randje geven. Makkelijk te maken en verrassend vol van smaak. Dat wordt zeker een blijvertje voor doordeweekse avonden. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig