bewaar
Stamppot met geroerbakte spruitjes
Stamppot met geroerbakte spruitjes
bewaar

Stamppot met geroerbakte spruitjes

Roerbak de spruitjes voor het stampen: dan krijgen ze een nootachtige smaak én houden ze net wat meer bite. Win-win dus!

30 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

500 g

spruitjes

1

middelgrote ui

5 el

milde olijfolie

1 el

kerriepoeder

2 el

water

150 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Roerbak de spruitjes voor het stampen: dan krijgen ze een nootachtige smaak én houden ze net wat meer bite. Win-win dus!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar.

2

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snipper de ui. Verhit ⅖ olie in de wok op hoog vuur en bak de spruitjes, ui en kerriepoeder 2 min. Roer regelmatig. Voeg het water toe en bak nog 5 min. terwijl je blijft roeren.

3

Giet de aardappelen af, laat uitlekken in het vergiet en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olie toe en stamp tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de spruitjes erdoor.

combinatietipLekker met een gebakken tartaartje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot met geroerbakte spruitjes

Roerbak de spruitjes voor het stampen: dan krijgen ze een nootachtige smaak én houden ze net wat meer bite. Win-win dus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig