bewaar
Crostini 'steak' tartare
Crostini 'steak' tartare
bewaar

Crostini 'steak' tartare

Frans hapje: steak tartare op baguette. Lekker bij de borrel!

30 min. bereiden
10 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

16 porties

2

middelgrote eieren

1

robuust stokbrood wit

2 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

1

sjalot

20 g

verse bieslook

4 el

kappertjes

4 el

mayonaise

400 g

ossenworst

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • bakpapier

Frans hapje: steak tartare op baguette. Lekker bij de borrel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Snijd het brood in schuine sneetjes van ca. 1 cm dik. Bestrijk aan beide kanten met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster boven in de oven in ca. 10 min. goudbruin. Snijd de knoflook doormidden en wrijf het hete brood ermee in. Halveer de eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Snijd het eiwit en eigeel afzonderlijk van elkaar fijn. Snijd de sjalot, bieslook en kappertjes fijn.

3

Bestrijk de crostini met de mayonaise. Haal het velletje van de worsten. Snijd elke worst in gelijke plakken en leg op de crostini. Smeer uit met een mes. Verdeel het eiwit, eigeel, de sjalot, bieslook en kappertjes erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Crostini steak tartare

Instructievideo - 00:28 min.