Steak tartaar
Steak tartaar

Steak tartaar

Een echte Franse klassieker die het best tot z’n recht komt met het allerbeste rundvlees. Komt dat even goed uit!

35 min. bereiden
redelijk pittig
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

ambachtelijke baguettes licht meergranen

1 el

traditionele olijfolie

3 takjes

verse platte peterselie

3

sjalotten

12

Amsterdamse mini augurken

400 g

biefstuk

2 el

kappertjes

2 tl

worcestershiresauce

½ tl

zout

4

scharreleieren

2 el

dijonmosterd

2 tl

tabasco

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • portioneerringen (Ø 7 cm)

Een echte Franse klassieker die het best tot z’n recht komt met het allerbeste rundvlees. Komt dat even goed uit!

Aan de slag

1

Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

3

Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

4

Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!

tip

algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

variatietipJe kunt de steak tartaar ook als hoofdgerecht serveren. Verdubbel dan de hoeveelheden (behalve het ei). Serveer met Franse frites en een salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) en mosterd-dilledressing (fles 250 ml).

combinatietipLekker met waterkers (zak 75 g).

Steak tartaar

Instructievideo - 03:03 min.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.