Steak tartare
Steak tartare

Steak tartare

De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 g

verse platte peterselie

1

sjalot

12

Amsterdamse mini augurken

330 g

AH Excellent steak tartaar

2 tl

worcestershiresauce

4

kwarteleieren

1 el

dijonmosterd

2 tl

tabasco

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • kookringen (Ø 7 cm)

De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!

Aan de slag

1

Snijd de peterselie fijn en snipper de sjalot heel fijn. Laat de augurkjes uitlekken.

2

Haal de tartaar uit de verpakking en doe in een kom. De bijgeleverde zakjes saus en dressing gebruik je niet. Meng de worcestershiresauce met een vork door de tartaar en breng op smaak met zout en peper.

3

Doe een portie van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Maak met een theelepel een kuiltje in het midden. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Splits het kwarteleitje en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

4

Verdeel rondom de tartaar de mosterd, tabasco, kappertjes, augurkjes en de fijngesneden peterselie en sjalot. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen tartaar op smaak brengen.

tip

dieettipLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

combinatietipLekker met toast.