Brioche met steak tartaar
Start de avond met kleine hapjes zoals deze geroostere brioche met steak tartaar en een caesarressing. Nog wat mooie pareltjes on top voor een feestelijke touch en het diner is geopend.
100 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal porties
100 g
8 tl
½
2 el
5 g
50 g
Dit heb je nodig
draaibaar serveerplateau (Ø 38cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2025 nr. 07 - Maak het nóg meer Kerst
Halveer de sjalot uit de steak tartaar-verpakking en snijd heel fijn. Meng met ⅛ van de caesardressing door de tartaar en zet in de koelkast tot gebruik. De dressing uit de verpakking gebruik je niet.
Snijd de korstjes van de brioche en snijd het brood in 12 rechthoekige stukken (per 12 stuks). Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de briochestukken 2-3 min, keer regelmatig, zodat alle kanten mooi geroosterd zijn.
Halveer de cornichons uit de verpakking in de lengte. Haal de blaadjes van de peterselie. Verdeel de tartaar over de briochestukken en leg de cornichons erop. Besprenkel met de rest van de caesardressing, bestrooi met de visparels en garneer met de peterselieblaadjes. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
- combinatietipLekker met tabasco.
- wijntipFrisse, fruitige mousserende rosé: Wednesday's Domaine Cuvée Sparkling Rosé Alcoholvrij.
- combinatietipCombineer dit gerecht met andere hapjes als gevulde portobellini, garnalenkroketjes en mini kerstboompasteitjes voor een grande entree.
- vegatipGebruik bietentartaar in plaats van steaktartaar. Vervang de caesar- dressing door yoghurtdressing en de visparels door smaakparels balsamico.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Brioche met steak tartaar
Start de avond met kleine hapjes zoals deze geroostere brioche met steak tartaar en een caesarressing. Nog wat mooie pareltjes on top voor een feestelijke touch en het diner is geopend.

voorgerecht
12 porties
100 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de sjalot uit de steak tartaar-verpakking en snijd heel fijn. Meng met ⅛ van de caesardressing door de tartaar en zet in de koelkast tot gebruik. De dressing uit de verpakking gebruik je niet.
Snijd de korstjes van de brioche en snijd het brood in 12 rechthoekige stukken (per 12 stuks). Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de briochestukken 2-3 min, keer regelmatig, zodat alle kanten mooi geroosterd zijn.
Halveer de cornichons uit de verpakking in de lengte. Haal de blaadjes van de peterselie. Verdeel de tartaar over de briochestukken en leg de cornichons erop. Besprenkel met de rest van de caesardressing, bestrooi met de visparels en garneer met de peterselieblaadjes. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.
combinatietip:Lekker met tabasco.
wijntip:Frisse, fruitige mousserende rosé: Wednesday's Domaine Cuvée Sparkling Rosé Alcoholvrij (https://www.ah.nl/producten/product/wi591615).
combinatietip:Combineer dit gerecht met andere hapjes als gevulde portobellini (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202034), garnalenkroketjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202033) en mini kerstboompasteitjes ( https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1202032) voor een grande entree.
vegatip:Gebruik bietentartaar in plaats van steaktartaar. Vervang de caesar- dressing door yoghurtdressing en de visparels door smaakparels balsamico.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
100 g AH Excellent steak tartaar klassiek
8 tl caesardressing
½ brioche brood
2 el ongezouten roomboter
5 g verse platte peterselie
50 g visbouillonparels
Dit heb je nodig
draaibaar serveerplateau (Ø 38cm)




