Steak sand­wich met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui­en

De baas der broodjes en lunchrecepten.

(1) waardeer
argentijns lunch De baas der broodjes en lunchrecepten. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur lager, voeg de worcestershiresauce toe en laat de ui in 20 min. karamelliseren. Roer regelmatig.
  3. Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de rest van de olie met de Argentijnse grillkruiden en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Meng de mosterd, mayonaise en honing tot een saus. Snijd de biefstuk in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk de snijkanten met de saus. Verdeel de rucola, biefstuk en uien over de onderste helft van het brood. Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in vieren.

serveertip:

Wil je een hoofdgerecht? Eet deze steak sandwich dan met een frisse tomatensalade met fijngesneden peterselie, olie en azijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 33-36

Steak sandwich met gekaramelliseerde uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak sand­wich met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui­en

1
1
  • 300 g AH Excellent biefstukken

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 2 grote uien
  • 2 el arachideolie

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • ½ el worcestershiresauce

Draai het vuur lager, voeg de worcestershiresauce toe en laat de ui in 20 min. karamelliseren. Roer regelmatig.

4
4
  • 1 robuust stokbrood wit

Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 1 el Euroma Argentijnse grillkruiden

Meng de rest van de olie met de Argentijnse grillkruiden en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee.

6
6

Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

7
7
  • 2 el mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el honing

Meng de mosterd, mayonaise en honing tot een saus. Snijd de biefstuk in plakjes.

8
8
  • 40 g rucola

Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk de snijkanten met de saus. Verdeel de rucola, biefstuk en uien over de onderste helft van het brood.

9
9

Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in vieren.

serveertip:

Wil je een hoofdgerecht? Eet deze steak sandwich dan met een frisse tomatensalade met fijngesneden peterselie, olie en azijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.