Steak sandwich met gekaramelliseerde uien
Steak sandwich met gekaramelliseerde uien

Steak sandwich met gekaramelliseerde uien

De baas der broodjes en lunchrecepten.

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Excellent biefstuk

2

grote uien

3 el

arachideolie

½ el

worcestershiresauce

1

robuust stokbrood wit

1 el

Euroma Argentijnse grillkruiden

2 el

mosterd

2 el

mayonaise

1 el

honing

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

De baas der broodjes en lunchrecepten.

Aan de slag

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

2

Snijd de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur lager, voeg de worcestershiresauce toe en laat de ui in 20 min. karamelliseren. Roer regelmatig.

3

Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Meng de rest van de olie met de Argentijnse grillkruiden en eventueel zout en bestrijk de biefstuk ermee. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstuk 6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie.

5

Meng de mosterd, mayonaise en honing tot een saus. Snijd de biefstuk in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk de snijkanten met de saus. Verdeel de rucola, biefstuk en uien over de onderste helft van het brood. Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in vieren.

tip

serveertipWil je een hoofdgerecht? Eet deze steak sandwich dan met een frisse tomatensalade met fijngesneden peterselie, olie en azijn.