Steak sandwich met bietensalade
Wat eten we vanavond? Een heerlijk rijkbelegd broodje met biefstuk met een frisse salade erbij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 320 g biefstukken
- 300 g rode uien
- 40 g ongezouten roomboter
- 1 stokbrood wit
- 80 g Cheddar Tophat 48+ (stukje)
- 3 el grove mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el water
- 75 g rucola
- 400 g geraspte bietjes
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur uit. Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm ondertussen de ovengrill. Snijd het stokbrood overlangs door midden en rasp de cheddar. Klop de mosterd met de olie en het water tot een dressing. Schep de dressing en tweederde van de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, de plakjes biefstuk en de cheddar. Gril zowel de belegde als de nietbelegde helft van het stokbrood ca. 2 min. in het midden van de oven tot de kaas smelt.
- Neem uit de oven, besmeer de bovenste helft van het stokbrood met de rest van de mosterd. Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola, dek af met de bovenste helft en snijd in gelijke stukken. Serveer direct met de bietensalade ernaast.

Vis en vlees bakken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 720 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Steak sandwich met bietensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steak sandwich met bietensalade
- 320 g biefstukken
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
- 300 g rode uien
- 20 g ongezouten roomboter
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem uit de pan.
- 20 g ongezouten roomboter
Neem de biefstuk uit de pan en laat op een bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 stokbrood wit
- 80 g Cheddar Tophat 48+
Verwarm ondertussen de ovengrill. Snijd het stokbrood overlangs door midden en rasp de cheddar.
- 1 el grove mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el water
Klop de mosterd met de olie en het water tot een dressing.
- 50 g rucola
Schep de dressing en de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, de plakjes biefstuk en de cheddar.
Gril zowel de belegde als de nietbelegde helft van het stokbrood ca. 2 min. in het midden van de oven tot de kaas smelt.
- 2 el grove mosterd
Neem uit de oven, besmeer de bovenste helft van het stokbrood met de rest van de mosterd.
- 25 g rucola
Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola, dek af met de bovenste helft en snijd in gelijke stukken.
- 400 g geraspte bietjes
Serveer direct met de bietensalade ernaast.