bewaar
Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel
Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel
bewaar

Gestoofde kalfswangen met appel en amandelschaafsel

Deze bijzondere kalfswang leent zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt.

30 min. bereiden
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

kalfswangen van de vakslager

2 tl

anijszaad

2 tl

gerookt paprikapoeder

2 el

traditionele olijfolie

3 tenen

knoflook

600 g

geschilde bospeen

4 takjes

verse oregano

2

Elstar appels

340 g

Amsterdamse uien

100 ml

witte port

400 ml

gevogeltefond

55 g

amandelschaafsel

10 g

verse platte peterselie

1

afbakstokbrood

Dit heb je nodig

  • grote braadpan

Deze bijzondere kalfswang leent zich perfect voor slow cooking. Met tijd en liefde gemaakt.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in stukken van 2 cm. Schep het vlees om met het anijszaad, paprikapoeder, peper en zout. Verhit de olie in de pan en bak het vlees in twee delen rondom in 8 min. bruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de bospeen in stukken van 2 cm. Snijd de blaadjes oregano fijn. Neem het vlees uit de pan en bak de peen, oregano en knoflook 5 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

2

Schil ondertussen de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de uien uitlekken en vang het vocht op. Doe het vlees terug in de pan, voeg de appel, het vocht van de uien, port en fond toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees in 2 uur garen. Roer regelmatig.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Neem de braadpan van het vuur en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Verwijder de stukjes vet. Doe het vlees terug in de pan. Snijd de peterselie fijn en roer met de uien door de stoof. Bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met het stokbrood.

combinatietipDeze stoof is ook erg lekker met rijst of aardappelpuree.

bewaartipDit gerecht is 2 dagen van tevoren te bereiden t/m stap 9. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur op. Je kunt het gerecht ook invriezen, bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.