bewaar
Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel
bewaar

Hertenfilet met kruidenrub en geroosterde aardappel en wortel

De kruidenrub geeft deze hertenfilet nóg meer smaak. Verrassend lekker en succes verzekerd.

40 min. bereiden
50 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

roodschillige aardappel

600 g

regenboog wortelmix

3 tl

zout

1 el

ras el hanout specerijenmelange

75 ml

traditionele olijfolie

1 el

korianderzaad

½ el

4-seizoenenpeperkorrels

3 tl

gerookt paprikapoeder

800 g

hertenfilet van de vakslager

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vijzel

De kruidenrub geeft deze hertenfilet nóg meer smaak. Verrassend lekker en succes verzekerd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Was de aardappelen en snijd ze in partjes. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de wortelen in schuine stukken van ca. 4 cm. Leg tussen de aardappelpartjes.

2

Bestrooi de aardappel en wortel met 1/3 van het zout en de ras el hanout. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Schep om en bak 50 min. boven in de oven. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de szechuanpeperkorrels en het korianderzaad 3 min. Doe daarna in de vijzel.

3

Voeg de gerookte paprikapoeder en de rest van het zout toe en stamp alles fijn. Wrijf de hertenfilet rondom in met deze rub. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en braad de hertenfilet rondom bruin in 4 min. Leg vervolgens in een ovenschaal.

4

Zet na 35 min. oventijd de bakplaat onderin en plaats de ovenschaal met de hertenfilet op een rooster bovenin de oven. Bak nog 15 min. Neem alles uit de oven. Schep de aardappel en wortel op een ruime schaal. Snijd het vlees in plakken en leg er bovenop.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.