Snelle broccolischotel met paddenstoelen en gehakt
Een warm, winters gerecht dat zó op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 cm verse gember
- 1 el (olijf)olie
- 200 g mager rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 400 g kastanjechampignons
- 7 g garam masala
- 400 g broccolirijst
- 8 g verse koriander
- 30 ml sesamolie
Advertentie
Bereiden
- Schil de gember en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de knoflook, champignons en garam masala toe en bak 5 min.
- Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. mee. Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Allerhandigst gember schillen met een lepel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 240 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Snelle broccolischotel met paddenstoelen en gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle broccolischotel met paddenstoelen en gehakt
- 2 cm verse gember
- ½ el (olijf)olie
- 200 g mager rundergehakt
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar.
- 1 teen knoflook
- 400 g kastanjechampignons
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
- ½ el (olijf)olie
- 7 g garam masala
Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de knoflook, champignons en garam masala toe en bak 5 min.
- 400 g broccolirijst
Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. mee.
- 8 g verse koriander
- 30 ml sesamolie
Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.