Dahl met spinazie
Dahl met spinazie

Dahl met spinazie

Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.

40 min. bereiden
redelijk pittig
180waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

gedroogde rode linzen

1 tl

kurkuma

200 g

gepelde tomaten in blik

500 ml

kraanwater

1

ui

1½ teen

knoflook

1

rode peper

1½ cm

verse gember

7½ g

verse koriander

1 el

(olijf)olie

1 tl

garam masala

1½ tl

komijn

1½ tl

mosterdzaad

150 g

verse spinazie

Lekker uit India: kruidige linzensoep met veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.

Aan de slag

1

Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper en wat peper toe en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof nog 10 min. mee. Roer af en toe.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en laat hierin de spinazie in delen slinken. Roer door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.

tip

algemeenRode linzen zijn gedroogde peulvruchten die een bron zijn van eiwitten en B-vitamines. Ze bevatten veel voedingsvezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel. Je moet gedroogde peulvruchten altijd koken voordat je ze kunt eten. Vooraf weken versnelt dit proces.

variatietipOok lekker met bloemkool en kokosmelk. Vervang 200 ml water door kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee.

combinatietipLekker met naanbrood en citroenpartjes.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.