Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei
Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el garam masala
- 300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 liter water
- 4 witte scharreleieren
- 450 g diepvries gebroken sperziebonen
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen en de knolook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.
- Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven. Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.
- Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 29 g
-
koolhydraten 55 g
waarvan suikers 9 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el garam masala
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.
- 300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 liter water
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven.
Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.
- 4 witte scharreleieren
Kook ondertussen de eieren 7 min. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
- 450 g diepvries gebroken sperziebonen
Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.
Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker met koriander.