bewaar
Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt van tartaar
Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt van tartaar
bewaar

Volkoren pasta met avocadosaus en gehakt van tartaar

Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas.

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

volkoren spaghetti

300 g

tartaar

½ el

gedroogde tijm

½

rode ui

150 ml

kokend water

300 g

cocktailtomaten

15 g

verse basilicum

2 el

olijfolie extra vierge

2

eetrijpe avocado's

125 g

chavroux frais nature 45+ kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Op elk weekmenu staat wel een pasta. Voor volgende week: spaghetti met avocado en geitenkaas.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een hapjespan met antiaanbaklaag en bak de tartaar samen met de tijm op middelhoog vuur in ca. 3 min. rul. Giet zo veel mogelijk van het vocht af en zet terug op het vuur. Zet het vuur iets hoger en blijf al roerend bakken tot het vlees knapperig wordt. Dit duur ca. 8 min.

2

Snipper de rode ui. Doe de ui in een kom en giet er wat kokend water over. Laat staan tot gebruik.

3

Snijd de tomaten in parten van 1 cm en het basilicum in reepjes. Meng met de olijfolie. Giet de ui af en meng door de tomatensalade.

4

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een hoge beker. Voeg de geitenkaas en het kokende water toe en pureer tot een gladde saus. Verdeel achtereenvolgend de pasta, avocadosaus, de tartaar en de tomatensalade over de borden.