bewaar
Volkoren pasta met gehaktballetjes
Volkoren pasta met gehaktballetjes
bewaar

Volkoren pasta met gehaktballetjes

Je pasta is pas compleet als er gehaktballetjes in zitten.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch volkoren spaghetti

1 el

milde olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

450 g

verse pastasaus tomaat-mascarpone

225 ml

heet water

275 g

biologische rundersoepballetje

3 takjes

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Je pasta is pas compleet als er gehaktballetjes in zitten.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de pastasaus en het hete water toe. Breng de saus aan de kook. Voeg de soepballetjes toe. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. garen.

3

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de saus erop en bestrooi met het basilicum.

variatietipJe kunt dit pastagerecht ook met verse volkoren linguine maken