Pas­ta­sa­la­de met fris­se groen­ten en wal­no­ten

Pastasalade vegetarisch? Deze gezonde pastasalade is lekker fris door de komkommer en verse Italiaanse kruiden.

(17) waardeer
hoofdgerecht Pastasalade vegetarisch? Deze gezonde pastasalade is lekker fris door de komkommer en verse Italiaanse kruiden. 4 personen
3 17

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Halveer de komkommer met schil in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Meng met de pasta.
  3. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Meng ze met de olie en de cottagecheese door het pasta-groentemengsel. Hak de walnoten grof en strooi over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met frisse groenten en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met fris­se groen­ten en wal­no­ten

1
1
  • 300 g volkorenmacaroni

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3
3
  • 1 struik bleekselderij

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer met schil in de lengte en snijd in dunne plakjes.

5
5
  • 1 rode ui

Snijd de ui in zo dun mogelijke halve ringen. Meng met de pasta.

6
6
  • 10 g verse Italiaanse kruiden

Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 200 g cottagecheese

Meng ze met de olie en de cottagecheese door het pasta-groentemengsel.

8
8
  • 100 g ongezouten walnoten

Hak de walnoten grof en strooi over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.