Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met ge­po­cheerd ei­tje

Risotto met rijst en bloemkoolrijst. Heb je toch stiekem wat extra groenten

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Risotto met rijst en bloemkoolrijst. Heb je toch stiekem wat extra groenten 2 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de takjes en naaldjes van de kruiden uit paddenstoelenmix voor risotto en snijd fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
  2. Verkruimel de tablet en los de bouillon op in het hete water. Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je bouillon overhoudt). Voeg de laatste 5 min. de bloemkoolrijst toe.
  3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Halveer de eryngii paddenstoel in de lengte en snijd de rest van de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen 8-10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  4. Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de eieren 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en het gepocheerde eitje over.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Advertentie

Tags
Ook te zien in
september 2019

Paddenstoelenrisotto met gepocheerd eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met ge­po­cheerd ei­tje

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 200 g paddenstoelen voor risotto

Ris de takjes en naaldjes van de kruiden uit paddenstoelenmix voor risotto en snijd fijn.

3
3
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 min. mee.

4
4
  • 100 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.

5
5
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 500 ml heet water

Verkruimel de tablet en los de bouillon op in het hete water. Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en roer tot deze is opgenomen.

6
6

Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je bouillon overhoudt).

7
7
  • 200 g bloemkoolrijst

Voeg de laatste 5 min. de bloemkoolrijst toe.

8
8
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Halveer de eryngii paddenstoel in de lengte en snijd de rest van de paddenstoelen grof.

9
9
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen 8-10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

10
10
  • 2 middelgrote eieren

Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de eieren 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan.

11
11

Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en het gepocheerde eitje over.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.