Paddenstoelenrisotto met gepocheerd eitje
Risotto met rijst en bloemkoolrijst. Heb je toch stiekem wat extra groenten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 200 g paddenstoelen voor risotto
- 20 g ongezouten roomboter
- 100 g risottorijst
- 1 bospaddenstoelenbouillontablet
- 500 ml heet water
- 200 g bloemkoolrijst
- 100 g Parmezaanse kaas
- 1 el milde olijfolie
- 2 middelgrote eieren
Keukenspullen
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de takjes en naaldjes van de kruiden uit paddenstoelenmix voor risotto en snijd fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
- Verkruimel de tablet en los de bouillon op in het hete water. Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je bouillon overhoudt). Voeg de laatste 5 min. de bloemkoolrijst toe.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Halveer de eryngii paddenstoel in de lengte en snijd de rest van de paddenstoelen grof. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen 8-10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de eieren 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en het gepocheerde eitje over.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.
Advertentie
Ook te zien in
Paddenstoelenrisotto met gepocheerd eitje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddenstoelenrisotto met gepocheerd eitje
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 200 g paddenstoelen voor risotto
Ris de takjes en naaldjes van de kruiden uit paddenstoelenmix voor risotto en snijd fijn.
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. voeg de knoflook en kruiden toe en bak nog 1 min. mee.
- 100 g risottorijst
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
- 1 bospaddenstoelenbouillontablet
- 500 ml heet water
Verkruimel de tablet en los de bouillon op in het hete water. Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en roer tot deze is opgenomen.
Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je bouillon overhoudt).
- 200 g bloemkoolrijst
Voeg de laatste 5 min. de bloemkoolrijst toe.
- 100 g Parmezaanse kaas
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Halveer de eryngii paddenstoel in de lengte en snijd de rest van de paddenstoelen grof.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen 8-10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- 2 middelgrote eieren
Breng in een pan een laag water aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de eieren 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan.
Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel over de borden. Verdeel daar de paddenstoelen en het gepocheerde eitje over.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden peterselie.