Risotto met misoboter en paddenstoelen (advertorial)

Combineer romige boter met de rijke umamikick van miso en je hebt een krachtige smaakmaker voor je risotto. Deze werkt bijvoorbeeld heerlijk in dit recept met boerenkool en champignons. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

605 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 10 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.

  2. Los ondertussen het bouillonblokje op in het kokende water. Hou warm op laag vuur.

  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot glazig.

  4. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.

  5. Scheur ondertussen de paddenstoelen in stukken en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit de verpakking van de paddenstoelen en snijd fijn. Meng de rest van de boter met de misopasta.

  6. Verhit de helft van de misoboter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen, champignons en kruiden 10 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  7. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de risotto van het vuur en meng de rest van de misoboter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Schep ⅔ van de paddenstoelen en de helft van de boerenkool erdoor en laat 2 min. staan. Verdeel over borden en verdeel de rest van de paddenstoelen, de rest van de boerenkool en de rest van de kaas erover.

Gerelateerde recepten

Risotto met misoboter en paddenstoelen (advertorial)

Combineer romige boter met de rijke umamikick van miso en je hebt een krachtige smaakmaker voor je risotto. Deze werkt bijvoorbeeld heerlijk in dit recept met boerenkool en champignons. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig