Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Los ondertussen het bouillonblokje op in het kokende water. Hou warm op laag vuur.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot glazig.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.
Scheur ondertussen de paddenstoelen in stukken en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit de verpakking van de paddenstoelen en snijd fijn. Meng de rest van de boter met de misopasta.
Verhit de helft van de misoboter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen, champignons en kruiden 10 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de risotto van het vuur en meng de rest van de misoboter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Schep ⅔ van de paddenstoelen en de helft van de boerenkool erdoor en laat 2 min. staan. Verdeel over borden en verdeel de rest van de paddenstoelen, de rest van de boerenkool en de rest van de kaas erover.
Risotto met misoboter en paddenstoelen (advertorial)
Combineer romige boter met de rijke umamikick van miso en je hebt een krachtige smaakmaker voor je risotto. Deze werkt bijvoorbeeld heerlijk in dit recept met boerenkool en champignons. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Risotto met misoboter en paddenstoelen (advertorial)
Combineer romige boter met de rijke umamikick van miso en je hebt een krachtige smaakmaker voor je risotto. Deze werkt bijvoorbeeld heerlijk in dit recept met boerenkool en champignons. Kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
35 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Los ondertussen het bouillonblokje op in het kokende water. Hou warm op laag vuur.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot glazig.
Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn.
Scheur ondertussen de paddenstoelen in stukken en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit de verpakking van de paddenstoelen en snijd fijn. Meng de rest van de boter met de misopasta.
Verhit de helft van de misoboter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen, champignons en kruiden 10 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de risotto van het vuur en meng de rest van de misoboter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Schep ⅔ van de paddenstoelen en de helft van de boerenkool erdoor en laat 2 min. staan. Verdeel over borden en verdeel de rest van de paddenstoelen, de rest van de boerenkool en de rest van de kaas erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g verse boerenkool
1 el milde olijfolie
1 groentebouillonblokje
1¼ l kokend water
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
80 g Becel met roomboter
300 g risottorijst
200 g paddenstoelen voor pasta
650 g kastanjechampignons
1½ el misopasta
75 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
bakpapier