Bowl met bulgur, avocado en zalm van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Wissel eens af met de vezelbron (quinoa of volkorencouscous), eiwitten (kip of tonijn), vitaminen (paprika, taugé of peultjes) en onverzadigde vetten (cashewnoten of pompoenpitten).’

620 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peen schoon en rasp grof. Maak de avocado’s schoon en snijd in plakjes.

  2. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in partjes. Meng het limoensap en -rasp met de pindakaas en het water tot een gladde dressing.

  3. Snijd de dille en peterselie grof. Verdeel de bulgur over kommen en verdeel de gerookte zalm, sojabonen en avocado erover. Besprenkel met de pindadressing en bestrooi met het sesamzaad, de dille en peterselie.

Gerelateerde recepten

Bowl met bulgur, avocado en zalm van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Wissel eens af met de vezelbron (quinoa of volkorencouscous), eiwitten (kip of tonijn), vitaminen (paprika, taugé of peultjes) en onverzadigde vetten (cashewnoten of pompoenpitten).’

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig