Sus­hi­bom­be met ri­vier­kreef­tjes, avo­ca­do en zalm

Ben jij klaar voor een sushi-smaakexplosie?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Ben jij klaar voor een sushi-smaakexplosie? 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller
  • vershoudfolie
  • diepe glazen kom (ca. 1 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal. Meng de suiker en rijstazijn door elkaar en vervolgens door de rijst. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
  2. Snijd ondertussen de rivierkreeftjes grof. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het limoenrasp en een ½ el -sap (per 4 personen) door de rivierkreeftjes. Snijd de komkommer met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in de lengte in dunne repen. Snijd het middelste deel in de breedte in dunne plakken. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne halve plakje. Besprenkel met de rest van het limoensap.
  3. Bekleed de kom ruim met vershoudfolie en zorg dat het ruim over de randen hangt. Schep ⅔ van de afgekoelde sushirijst in de kom. Verspreid over de kom en zorg ervoor dat je overal een gelijke laag van 1½ cm dik krijgt. De randen worden ca. 8 cm hoog. Druk met de bolle kant van een lepel de rijst goed aan en glad.
  4. Besmeer de rijst met de mayonaise, verdeel de rest van het limoenrasp erover, verkruimel de helft van de nori erboven. Verdeel dit over de hele laag rijst. Verdeel er vervolgens de avocadoplakjes en dan het rivierkreeftjesmengsel over. Beleg met de halve plakjes komkommer. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overhangende vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  5. Halveer ondertussen de plakken zalm in de lengte. Rol op tot roosjes. Snijd de helft van de komkommerlinten in de lengte en draai van alle linten roosjes. Hak de wasabibollen grof. Neem de kom met rijst uit de koelkast, vouw de folie open, leg een platte serveerschaal op de opening van kom, keer om en stort de bombe voorzichtig op een serveerbord. Verwijder de folie.
  6. Verdeel de zalm- en komkommerroosjes op en rondom de bombe. Verkruimel de rest van de nori snack erboven en bestrooi met de gehakte wasabibollen. Serveer met de sojasaus.
video

Sus­hi­bom­be met ri­vier­kreef­tjes, avo­ca­do en zalm

leuk-snel - 00:49 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
juni 2020

Sushibombe met rivierkreeftjes, avocado en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­bom­be met ri­vier­kreef­tjes, avo­ca­do en zalm

1
1
  • 300 g sushirijst

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal.

2
2
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 75 ml rijstazijn
  • ½ tl zout

Meng de suiker en rijstazijn door elkaar en vervolgens door de rijst. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.

3
3
  • 100 g rivierkreeftjes

Snijd ondertussen de rivierkreeftjes grof.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het limoenrasp en een ½ el -sap (per 4 personen) door de rivierkreeftjes.

5
5
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in de lengte in dunne repen. Snijd het middelste deel in de breedte in dunne plakken.

6
6
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pit met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne halve plakje. Besprenkel met de rest van het limoensap.

7
7

Bekleed de kom ruim met vershoudfolie en zorg dat het ruim over de randen hangt.

8
8

Schep ⅔ van de afgekoelde sushirijst in de kom.

9
9

Verspreid over de kom en zorg ervoor dat je overal een gelijke laag van 1½ cm dik krijgt. De randen worden ca. 8 cm hoog.

10
10

Druk met de bolle kant van een lepel de rijst goed aan en glad.

11
11
  • 3 el mayonaise
  • 5 g nori snack

Besmeer de rijst met de mayonaise, verdeel de rest van het limoenrasp erover, verkruimel de nori erboven. Verdeel dit over de hele laag rijst.

12
12

Verdeel er vervolgens de avocadoplakjes en dan het rivierkreeftjesmengsel over.

13
13

Beleg met de halve plakjes komkommer.

14
14

Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overhangende vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

15
15
  • 100 g gerookte zalm

Halveer ondertussen de plakken zalm in de lengte. Rol op tot roosjes.

16
16
  • 30 g wasabibollen

Snijd de helft van de komkommerlinten in de lengte en draai van alle linten roosjes. Hak de wasabibollen grof.

17
17

Neem de kom met rijst uit de koelkast, vouw de folie open, leg een platte serveerschaal op de opening van kom, keer om en stort de bombe voorzichtig op een serveerbord. Verwijder de folie.

18
18

Verdeel de zalm- en komkommerroosjes op en rondom de bombe.

19
19
  • 5 g nori snack
  • 4 el sojasaus

Verkruimel de rest van de nori snack erboven en bestrooi met de gehakte wasabibollen. Serveer met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.