bewaar
Tartaar van twee soorten zalm
Tartaar van twee soorten zalm
bewaar

Tartaar van twee soorten zalm

Extra feestelijk als je dit voorgerecht serveert in een mooi glas.

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

verse zalm

2 tl

zwart sesamzaad

1 tl

sesamolie

1 tl

sojasaus

100 g

gerookte zalm

1 el

Saitaku sushigember

8

radijsjes

125 g

zeewiersalade

175 g

sojabonen

20 g

Biologische tuinkers

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

Extra feestelijk als je dit voorgerecht serveert in een mooi glas.

Aan de slag

1

Snijd de verse zalm in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Meng met het sesamzaad, de sesamolie en sojasaus. Snijd de gerookte zalm in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Snijd de gember fijn en meng deze door de gerookte zalm.

2

Snijd de radijs in plakjes. Verdeel de verse-zalmtartaar over de glazen en druk aan. Leg de radijsjes in een laag op de zalm. Verdeel de zeewiersalade en gerookte-zalmtartaar erover en druk aan. Verdeel de sojabonen erover en garneer met de tuinkers. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt beide soorten zalmtartaar 6 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De radijsjes kun je ook alvast snijden en afgedekt in de koelkast bewaren.

combinatietipLekker met tzar caviar (imitatiekaviaar, potje 50 g).