Tartaar van twee soorten zalm
Extra feestelijk als je dit voorgerecht serveert in een mooi glas.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g verse zalm
- 2 tl zwart sesamzaad
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- 100 g gerookte zalm
- 1 el Saitaku sushigember (Potje 190 gram)
- 8 radijsjes
- 125 g zeewiersalade
- 175 g sojabonen (bakje)
- 20 g Biologische tuinkers (Discover Fresh)
Keukenspullen
- 4 whiskyglazen
Advertentie
Bereiden
- Snijd de verse zalm in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Meng met het sesamzaad, de sesamolie en sojasaus. Snijd de gerookte zalm in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Snijd de gember fijn en meng deze door de gerookte zalm.
- Snijd de radijs in plakjes. Verdeel de verse-zalmtartaar over de glazen en druk aan. Leg de radijsjes in een laag op de zalm. Verdeel de zeewiersalade en gerookte-zalmtartaar erover en druk aan. Verdeel de sojabonen erover en garneer met de tuinkers. Serveer direct.
bereidingstip:
Je kunt beide soorten zalmtartaar 6 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De radijsjes kun je ook alvast snijden en afgedekt in de koelkast bewaren.
combinatietip:
Lekker met tzar caviar (imitatiekaviaar, potje 50 g).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 680 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Tartaar van twee soorten zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tartaar van twee soorten zalm
- 150 g verse zalm
- 2 tl zwart sesamzaad
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
Snijd de verse zalm in dunne plakken. Snijd de plakken in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Meng met het sesamzaad, de sesamolie en sojasaus.
- 100 g gerookte zalm
- 1 el Saitaku sushigember
Snijd de gerookte zalm in repen en snijd de repen zo fijn mogelijk. Snijd de gember fijn en meng deze door de gerookte zalm.
- 8 radijsjes
Snijd de radijs in plakjes. Verdeel de verse-zalmtartaar over de glazen en druk aan. Leg de radijsjes in een laag op de zalm.
- 125 g zeewiersalade
- 175 g sojabonen
- 20 g Biologische tuinkers
Verdeel de zeewiersalade en gerookte-zalmtartaar erover en druk aan. Verdeel de sojabonen erover en garneer met de rucolacress. Serveer direct.
bereidingstip:
Je kunt beide soorten zalmtartaar 6 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. De radijsjes kun je ook alvast snijden en afgedekt in de koelkast bewaren.
combinatietip:
Lekker met tzar caviar (imitatiekaviaar, potje 50 g).