Sus­hikrans met twee soor­ten zalm en zal­mei­tjes

It's a sushi surprise! Verras iedereen aan de kersttafel met deze bijzondere krans.

(4) waardeer
japans voorgerecht It's a sushi surprise! Verras iedereen aan de kersttafel met deze bijzondere krans. 8 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • spuitzak met kartelmondje
  • gladde tulband (Ø22 cm, ingevet)
  • vershoudfolie
  • dunschiller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en 75 ml rijstazijn door (per 8 personen). Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
  2. Breek ondertussen de warmgerookte zalm in stukjes, snijd de ingelegde gember fijn en meng door de zalm. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de rest van de rijstazijn en de mayonaise toe en pureer glad, er mogen geen stukjes inzitten. Schep in de spuitzak.
  3. Bekleed de tulband met vershoudfolie en schep de helft van de afgekoelde sushirijst in. Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan. Vul de geul met het zalmmengsel en spuit ⅓ van de avocadopuree in 1 lijn erop. Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overtollige vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan. Laat tot garneren afgedekt in de koelkast staan.
  4. Knip ondertussen sterren van 2 à 3 cm uit het norivel. Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. De zaadlijsten worden niet gebruikt. Rol de plakken op tot roosjes. Snijd de zalm in de lengte in repen van 4 cm breed en rol ook op tot roosjes.
  5. Neem de tulband uit de koelkast, stort op een serveerbord en verwijder de folie. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst. Verdeel de roosjes van komkommer en zalm rondom de rijst. Verdeel toefjes van de rest van de avocadopuree rondom de rijst. Verdeel de zalmeitjes over de rijst. Bestrooi de krans met de chilimelange en het sesamzaad.

bereidingstip:

Gebruik een sjabloon van een ster om zo mooi mogelijke sterren uit de norivellen te knippen. Print een duidelijke sterrenvorm uit op stevig papier, knip deze uit en gebruik als sjabloon.

serveertip:

Lekker met sojasaus.

video

Sus­hikrans met twee soor­ten zalm en zal­mei­tjes

leuk-snel - 00:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Sushikrans met twee soorten zalm en zalmeitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hikrans met twee soor­ten zalm en zal­mei­tjes

1
1
  • 250 g sushirijst
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 75 ml rijstazijn

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng er de suiker en de rijstazijn door.

2
2
  • ½ tl zout

Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.

3
3
  • 125 g warmgerookte zalmfilets
  • 1 el ingelegde gember

Breek ondertussen de warmgerookte zalm in stukjes, snijd de ingelegde gember fijn en meng door de zalm.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in de hoge beker van de staafmixer.

5
5
  • 10 ml rijstazijn
  • 3 el wasabimayonaise

Voeg de rest van de rijstazijn en de mayonaise toe en pureer glad, er mogen geen stukjes inzitten. Schep in de spuitzak.

6
6

Bekleed de tulband met vershoudfolie en schep de helft van de afgekoelde sushirijst in.

7
7

Druk goed aan en maak met een theelepel rondom een geul van 1 cm diep zodat de randen omhoog staan.

8
8

Vul de geul met het zalmmengsel en spuit ⅓ van de avocadopuree in 1 lijn erop.

9
9

Bedek met de rest van de sushirijst en druk aan, dek af met de overtollige vershoudfolie en druk nogmaals gelijkmatig aan.

10
10

Laat tot garneren afgedekt in de koelkast staan.

11
11
  • 1 norivel

Knip ondertussen sterren van 2 à 3 cm uit het norivel.

12
12
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken. De zaadlijsten worden niet gebruikt.

13
13

Rol de plakken op tot roosjes.

14
14
  • 100 g gerookte wilde sockey zalm

Snijd de zalm in de lengte in repen van 4 cm breed en rol ook op tot roosjes.

15
15

Neem de tulband uit de koelkast, stort op een serveerbord en verwijder de folie. Plak de noristerren met behulp van wat water aan de rijst.

16
16

Verdeel de roosjes van komkommer en zalm rondom de rijst.

17
17

Verdeel toefjes van de rest van de avocadopuree rondom de rijst.

18
18
  • 25 g wilde-zalmeitjes
  • ½ tl Euroma by Jonnie Boer chilimelange
  • 1 tl zwart sesamzaad

Verdeel de zalmeitjes over de rijst. Bestrooi de krans met de chilimelange en het sesamzaad.

bereidingstip:

Gebruik een sjabloon van een ster om zo mooi mogelijke sterren uit de norivellen te knippen. Print een duidelijke sterrenvorm uit op stevig papier, knip deze uit en gebruik als sjabloon.

serveertip:

Lekker met sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.