Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
Sushi + taart = sushitaartje! We maken deze vega sushi met avocado, edamame en zeewiersalade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 g sushirijst
- 40 ml rijstazijn
- 2 mini komkommers
- 1 eetrijpe avocado
- 3 norivellen
- 100 g koelverse sojabonen
- 3 el wasabimayonaise
- 50 g zeewiersalade
- 1 el ingelegde gember
- 5 g pittige kiemgroente
- 2 el sojasaus
Keukenspullen
- vershoudfolie
- springvorm met losse bodem (Ø12 cm)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat 30 min. afkoelen op een grote platte schaal. Roer af en toe door.
- Snijd de helft van de minikomkommers in plakjes en schil de andere met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes. Knip uit de norivellen 6 cirkels van ca. ø 12 cm, zodat ze in de springvorm passen. Houd een paar sojaboontjes achter voor de garnering. Meng de rest met ⅓ van de wasabi-mayonaise.
- Bedek de bodem van de springvorm met het vershoudfolie. Verdeel voor 1 taartje (als je 2 taartjes maakt) met een natte lepel ¼ van de afgekoelde sushirijst over de springvorm, druk goed aan en strijk glad. Bedek met 1 nori-rondje. Verdeel achtereenvolgens de helft van de avocadoplakjes, de helft van de komkommerplakjes en de helft van de wasabi-sojaboontjes er gelijkmatig over. Dek af met een nori-rondje en de rest van de sushirijst. Druk goed aan.
- Maak de springvorm los, druk de zijkanten stevig aan. Draai het sushitaartje om op een (donker) bord. Verwijder het vershoudfolie. Bedek de bovenkant met een nori-rondje. Maak zo ook het andere sushitaartje.
- Verdeel de zeewiersalade in een halve cirkel over de taartjes. Maak roosjes van de komkommerlinten en de gember. Leg tussen het zeewier. Verdeel er wat sojaboontjes en groene radijskiemen tussen. Garneer de rest van de wasabi-mayonaise in ‘dotjes’ over de nori. Serveer met de sojasaus.

Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 12 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 11 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.200 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarisch taartje van sushi met avocado en edamame
- 125 g sushirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 40 ml rijstazijn
Roer de rijstazijn door de warme rijst. Laat 30 min. afkoelen op een grote platte schaal. Roer af en toe door.
- 2 mini komkommers
Snijd de helft van de minikomkommers in plakjes en schil de andere met een dunschiller in de lengte in dunne linten.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
- 3 norivellen
Knip uit de norivellen 6 cirkels van ca. ø 12 cm, zodat ze in de springvorm passen.
- 100 g koelverse sojabonen
- 1 el wasabimayonaise
Houd een paar sojaboontjes achter voor de garnering. Meng de rest met de wasabi-mayonaise.
Bedek de bodem van de springvorm met het vershoudfolie.
Verdeel voor 1 taartje (je maakt 2 taartjes) met een natte lepel ¼ van de afgekoelde sushirijst over de springvorm, druk goed aan en strijk glad.
Bedek met 1 nori-rondje.
Verdeel achtereenvolgens de helft van de avocadoplakjes, de helft van de komkommerplakjes en de helft van de wasabi-sojaboontjes er gelijkmatig over.
Dek af met een nori-rondje en de rest van de sushirijst. Druk goed aan.
Maak de springvorm los, druk de zijkanten stevig aan.
Draai het sushitaartje om op een (donker) bord. Verwijder het vershoudfolie. Bedek de bovenkant met een nori-rondje.
Maak zo ook het andere sushitaartje.
- 50 g zeewiersalade
- 1 el ingelegde gember
Verdeel de zeewiersalade in een halve cirkel over de taartjes. Maak roosjes van de komkommerlinten en de gember. Leg tussen het zeewier.
- 5 g pittige kiemgroente
Verdeel er wat sojaboontjes en groene radijskiemen tussen.
- 2 el wasabimayonaise
- 2 el sojasaus
Garneer de rest van de wasabi-mayonaise in ‘dotjes’ over de nori. Serveer met de sojasaus.