Meng de sojasaus met de rijstazijn, de helft van de sesamolie en de gembersiroop tot een gladde marinade. Doe ⅔ van de marinade in een diep bord.
Dep de stukken zalm droog met keukenpapier en wentel door het sojasausmengsel, laat 10 min. marineren.
Verdeel ⅘ van het sesamzaad over een plat bord en rol de gemarineerde zalm erdoor, zodat deze aan alle kanten goed bedekt is.
Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie goed warm is, schroei je de zalm aan alle kanten dicht, ca. 10 sec. per kant. Haal de zalm direct uit de pan en laat 2 min. rusten.
Snijd de zalm met een scherp mes in plakken van 0.5 cm. Verdeel de zeewiersalade over een bord en leg de sushizalm dakpansgewijs erop. Verdeel de kiemgroenten erover en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Serveer de rest van de marinade in een kommetje erbij.
Zalm tataki
Zin in zalm? Maak zalm tataki! De zalm wordt kort geschroeid voor een krokant korstje, terwijl de binnenkant mooi roze blijft. Een mooie techniek voor zalmliefhebbers!
- combinatietipOok lekker met fijngesneden bosui, gebakken uitjes en radijsjes in dunne ringen gesneden.
- achtergrondinfoAls er één land is dat rauwe vis tot kunst heeft verheven, dan is het Japan. Tataki is een Japanse kooktechniek waarbij vis kort wordt dichtgeschroeid, zodat de buitenkant een lekker korstje krijgt terwijl de binnenkant rauw blijft. De perfecte manier om Nederlands’ favoriete vis – zalm – te bereiden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalm tataki
Zin in zalm? Maak zalm tataki! De zalm wordt kort geschroeid voor een krokant korstje, terwijl de binnenkant mooi roze blijft. Een mooie techniek voor zalmliefhebbers!

voorgerecht
4 porties
305 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Meng de sojasaus met de rijstazijn, de helft van de sesamolie en de gembersiroop tot een gladde marinade. Doe ⅔ van de marinade in een diep bord.
Dep de stukken zalm droog met keukenpapier en wentel door het sojasausmengsel, laat 10 min. marineren.
Verdeel ⅘ van het sesamzaad over een plat bord en rol de gemarineerde zalm erdoor, zodat deze aan alle kanten goed bedekt is.
Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie goed warm is, schroei je de zalm aan alle kanten dicht, ca. 10 sec. per kant. Haal de zalm direct uit de pan en laat 2 min. rusten.
Snijd de zalm met een scherp mes in plakken van 0.5 cm. Verdeel de zeewiersalade over een bord en leg de sushizalm dakpansgewijs erop. Verdeel de kiemgroenten erover en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Serveer de rest van de marinade in een kommetje erbij.
combinatietip:Ook lekker met fijngesneden bosui, gebakken uitjes en radijsjes in dunne ringen gesneden.
achtergrondinfo:Als er één land is dat rauwe vis tot kunst heeft verheven, dan is het Japan. Tataki is een Japanse kooktechniek waarbij vis kort wordt dichtgeschroeid, zodat de buitenkant een lekker korstje krijgt terwijl de binnenkant rauw blijft. De perfecte manier om Nederlands’ favoriete vis – zalm – te bereiden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
5 el sojasaus
2 el rijstazijn
1 el sesamolie
1 el gembersiroop
300 g sushizalm
5 el sesamzaad
125 g zeewiersalade
5 g pittige kiemgroente