Snijd ⅔ van de sushigember fijn. Rasp de knoflook. Meng de sojasaus, sesamolie, sesamzaad, de helft van de wasabipasta, rijstazijn en 2 el sap van de sushigember (per 4 personen), fijngesneden sushigember en knoflook tot een dressing.
Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Meng de avocado en zalm met de helft van de gemberdressing. Laat 10 min. marineren.
Meng de spitskoolmix met de rest van de dressing en zet apart tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de tortilla’s op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Keer halverwege.
Meng de Japanse mayonaise met de rest van de wasabipasta. Beleg de taco’s met de koolmix. Schep de zeewiersalade en daarna het avocado-zalmmengel erop. Besprenkel met de wasabimayonaise en de rest van de sushigember.
Sushi-taco's met zalm
Sushi + taco = feest op je bord. Op deze taco’s vind je alles wat je aan sushi lekker vindt: verse zalm, zeewier, Japanse mayonaise, een beetje wasabi en sushigember. Zo wordt deze sushi-taco ineens een verrassend goede doordeweekse maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Sushi-taco's met zalm
Sushi + taco = feest op je bord. Op deze taco’s vind je alles wat je aan sushi lekker vindt: verse zalm, zeewier, Japanse mayonaise, een beetje wasabi en sushigember. Zo wordt deze sushi-taco ineens een verrassend goede doordeweekse maaltijd.

hoofdgerecht
4 personen
825 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ⅔ van de sushigember fijn. Rasp de knoflook. Meng de sojasaus, sesamolie, sesamzaad, de helft van de wasabipasta, rijstazijn en 2 el sap van de sushigember (per 4 personen), fijngesneden sushigember en knoflook tot een dressing.
Maak de avocado’s schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Meng de avocado en zalm met de helft van de gemberdressing. Laat 10 min. marineren.
Meng de spitskoolmix met de rest van de dressing en zet apart tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de tortilla’s op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Keer halverwege.
Meng de Japanse mayonaise met de rest van de wasabipasta. Beleg de taco’s met de koolmix. Schep de zeewiersalade en daarna het avocado-zalmmengel erop. Besprenkel met de wasabimayonaise en de rest van de sushigember.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g sushigember
1 teen knoflook
5 el sojasaus
2 el sesamolie
1 el sesamzaad
4 tl wasabipaste
1 el rijstazijn
2 avocado's
450 g sushizalm
400 g koelverse fijngesneden spitskoolmix
8 gele maistortilla's small
4 el Japanse mayonaise
125 g zeewiersalade