Snijd van het stevige, groen-witte deel van de bosui een stuk van 5 cm. Snijd met een scherp mes dit stuk in zo dun mogelijke slierten. Leg de slierten in het water met de ijsblokjes zodat ze opkrullen.
Pers de citroen en limoen uit. Rasp de gember. Meng 1 el citroensap, 1 el limoensap, 1 tl geraspte gember, de sojasaus en sesamolie (per 4 porties) tot een gladde marinade.
Snijd de sushizalm met een scherp mes in plakken van 0.5 cm. Leg dakpansgewijs op een bord en leg er de bosuikrullen overheen. Bestrooi met het sesamzaad en schenk het citrus-sojasausmengsel in het bord erbij.
Zalm sashimi
Zin in zalm? Laat de pan vandaag even staan en maak sashimi. Serveer de rauwe zalm met een frisse citrus-sojasausdressing. Licht, snel en smaakvol!
- bereidingstipVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalm sashimi
Zin in zalm? Laat de pan vandaag even staan en maak sashimi. Serveer de rauwe zalm met een frisse citrus-sojasausdressing. Licht, snel en smaakvol!

voorgerecht
4 porties
205 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd van het stevige, groen-witte deel van de bosui een stuk van 5 cm. Snijd met een scherp mes dit stuk in zo dun mogelijke slierten. Leg de slierten in het water met de ijsblokjes zodat ze opkrullen.
Pers de citroen en limoen uit. Rasp de gember. Meng 1 el citroensap, 1 el limoensap, 1 tl geraspte gember, de sojasaus en sesamolie (per 4 porties) tot een gladde marinade.
Snijd de sushizalm met een scherp mes in plakken van 0.5 cm. Leg dakpansgewijs op een bord en leg er de bosuikrullen overheen. Bestrooi met het sesamzaad en schenk het citrus-sojasausmengsel in het bord erbij.
bereidingstip:Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
1 bosuitje
250 ml water
2 ijsblokjes
1 citroen
1 limoen
5 g verse gember
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
300 g sushizalm
½ el sesamzaad