Zalm sashimi

Zin in zalm? Laat de pan vandaag even staan en maak sashimi. Serveer de rauwe zalm met een frisse citrus-sojasausdressing. Licht, snel en smaakvol!

205 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd van het stevige, groen-witte deel van de bosui een stuk van 5 cm. Snijd met een scherp mes dit stuk in zo dun mogelijke slierten. Leg de slierten in het water met de ijsblokjes zodat ze opkrullen.

  2. Pers de citroen en limoen uit. Rasp de gember. Meng 1 el citroensap, 1 el limoensap, 1 tl geraspte gember, de sojasaus en sesamolie (per 4 porties) tot een gladde marinade.

  3. Snijd de sushizalm met een scherp mes in plakken van 0.5 cm. Leg dakpansgewijs op een bord en leg er de bosuikrullen overheen. Bestrooi met het sesamzaad en schenk het citrus-sojasausmengsel in het bord erbij.

  • bereidingstipVerwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zalm sashimi

Zin in zalm? Laat de pan vandaag even staan en maak sashimi. Serveer de rauwe zalm met een frisse citrus-sojasausdressing. Licht, snel en smaakvol!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig