Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de rijstazijn erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Vorm met natte handen 10 langwerpige bolletjes (per 10 porties) van de rijst van 5 cm. Snijd de zalm in dunne plakjes van 6-7 cm. Verdeel wat wasabi over de bovenkant van de rijstbolletjes en leg de zalm erover. Druk een beetje aan.
Brand de zalm kort af met de crème-brûléebrander. Verdeel de mayo in het midden erover. Snijd het groene van de bosui in ringetjes (het witte gebruik je niet) en verdeel over de mayo. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de sojasaus.
Geflambeerde zalm nigiri
Vanaf nu maak je geflambeerde zalm nigiri gewoon lekker zelf thuis!
- variatietipGeen crème-brûléebrander? Je kunt de sushizalm ook rauw eten. Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Geflambeerde zalm nigiri
Vanaf nu maak je geflambeerde zalm nigiri gewoon lekker zelf thuis!

10 porties
95 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de rijstazijn erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.
Vorm met natte handen 10 langwerpige bolletjes (per 10 porties) van de rijst van 5 cm. Snijd de zalm in dunne plakjes van 6-7 cm. Verdeel wat wasabi over de bovenkant van de rijstbolletjes en leg de zalm erover. Druk een beetje aan.
Brand de zalm kort af met de crème-brûléebrander. Verdeel de mayo in het midden erover. Snijd het groene van de bosui in ringetjes (het witte gebruik je niet) en verdeel over de mayo. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de sojasaus.
variatietip:Geen crème-brûléebrander? Je kunt de sushizalm ook rauw eten. Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
125 g sushirijst
25 ml rijstazijn
½ tl zout
150 g sushizalm
1 tl wasabi
1 el Japanse mayonaise
1 bosuitje
1 tl zwart sesamzaad
2 el sojasaus
Dit heb je nodig
crème-brûléebrander