Geflambeerde zalm nigiri

Vanaf nu maak je geflambeerde zalm nigiri gewoon lekker zelf thuis!

95 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. wachten

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de rijstazijn erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ca. 25 min.

  2. Vorm met natte handen 10 langwerpige bolletjes (per 10 porties) van de rijst van 5 cm. Snijd de zalm in dunne plakjes van 6-7 cm. Verdeel wat wasabi over de bovenkant van de rijstbolletjes en leg de zalm erover. Druk een beetje aan.

  3. Brand de zalm kort af met de crème-brûléebrander. Verdeel de mayo in het midden erover. Snijd het groene van de bosui in ringetjes (het witte gebruik je niet) en verdeel over de mayo. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de sojasaus.

  • variatietipGeen crème-brûléebrander? Je kunt de sushizalm ook rauw eten. Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en hou hem gekoeld tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Geflambeerde zalm nigiri

Vanaf nu maak je geflambeerde zalm nigiri gewoon lekker zelf thuis!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig