Denk vooruit: gazpacho en rijstwafels met kikkererwtenspread

Koude gazpacho met krokante rijstwafels en kruidige kikkererwtenspread. Een frisse lunch die je niet hoeft te verwarmen. Handig bij beperkte middelen.

315 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de gedroogde tomaten fijn. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak de kikkererwten grof met een vork. Meng met de knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, ⅔ van de gedroogde tomaten, 2 el olie van de tomaten (per 4 personen) en de azijn. Breng op smaak peper en eventueel zout.

  2. Besmeer de rijstwafels met de geprakte kikkererwten en verdeel de rode uiringen erover. Breng op smaak met peper. Doe de gazpacho in glazen, verdeel de rest van de gedroogde tomaten erover en peper en serveer bij de rijstwafels.

  • variatietipJe kunt ook 4 el groene of rode pesto door de kikkererwten mengen. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij. Of gebruik andere gedroogde kruiden, zoals oregano.
  • variatietipJe kunt ook crackers gebruiken in plaats van rijstwafels.
  • combinatietipJe kunt ook nog wat soepcroutons over de gazpacho verdelen.
  • achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Denk vooruit: gazpacho en rijstwafels met kikkererwtenspread

Koude gazpacho met krokante rijstwafels en kruidige kikkererwtenspread. Een frisse lunch die je niet hoeft te verwarmen. Handig bij beperkte middelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig