Snijd de gedroogde tomaten fijn. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak de kikkererwten grof met een vork. Meng met de knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, ⅔ van de gedroogde tomaten, 2 el olie van de tomaten (per 4 personen) en de azijn. Breng op smaak peper en eventueel zout.
Besmeer de rijstwafels met de geprakte kikkererwten en verdeel de rode uiringen erover. Breng op smaak met peper. Doe de gazpacho in glazen, verdeel de rest van de gedroogde tomaten erover en peper en serveer bij de rijstwafels.
Denk vooruit: gazpacho en rijstwafels met kikkererwtenspread
Koude gazpacho met krokante rijstwafels en kruidige kikkererwtenspread. Een frisse lunch die je niet hoeft te verwarmen. Handig bij beperkte middelen.
- variatietipJe kunt ook 4 el groene of rode pesto door de kikkererwten mengen. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij. Of gebruik andere gedroogde kruiden, zoals oregano.
- variatietipJe kunt ook crackers gebruiken in plaats van rijstwafels.
- combinatietipJe kunt ook nog wat soepcroutons over de gazpacho verdelen.
- achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Denk vooruit: gazpacho en rijstwafels met kikkererwtenspread
Koude gazpacho met krokante rijstwafels en kruidige kikkererwtenspread. Een frisse lunch die je niet hoeft te verwarmen. Handig bij beperkte middelen.

4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gedroogde tomaten fijn. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak de kikkererwten grof met een vork. Meng met de knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, ⅔ van de gedroogde tomaten, 2 el olie van de tomaten (per 4 personen) en de azijn. Breng op smaak peper en eventueel zout.
Besmeer de rijstwafels met de geprakte kikkererwten en verdeel de rode uiringen erover. Breng op smaak met peper. Doe de gazpacho in glazen, verdeel de rest van de gedroogde tomaten erover en peper en serveer bij de rijstwafels.
variatietip:Je kunt ook 4 el groene of rode pesto door de kikkererwten mengen. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij. Of gebruik andere gedroogde kruiden, zoals oregano.
variatietip:Je kunt ook crackers gebruiken in plaats van rijstwafels.
combinatietip:Je kunt ook nog wat soepcroutons over de gazpacho verdelen.
achtergrondinfo:Dit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
95 g semi-zongedroogde tomaten in pot
800 g kikkererwten in blik
1 tl gemalen knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el azijn
8 dikke rijstwafels meergranen
4 el rode uienringen zoetzuur
720 ml gazpacho



