Denk vooruit: rode curry met rijst

Rode curry met rijst, kikkererwten en wortel. Een voedzame maaltijd die je eenvoudig maakt met ingrediënten uit pot en blik, ook als vers koken even niet kan.

650 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de currypasta 2 min.

  3. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat 10-12 min. op laag vuur zachtjes koken.

  4. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de wortelen af en verwarm samen met de kikkererwten de laatste minuut mee met de curry. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst bij de curry.

  • combinatietipOok lekker met wat zoetzure rode uienringen over de curry.
  • combinatietipOok lekker met gedroogde koriander.
  • combinatietipOok lekker met sperziebonen uit pot.
  • achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Denk vooruit: rode curry met rijst

Rode curry met rijst, kikkererwten en wortel. Een voedzame maaltijd die je eenvoudig maakt met ingrediënten uit pot en blik, ook als vers koken even niet kan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig