Spoel de edamame en mais af onder koud stromend water af en laat uitlekken. Laat de kimchi uitlekken, maar vang het vocht op. Laat de zalm uitlekken.
Meng de rijst met de mayonaise en 4 el kimchivocht (per 4 personen). Meng de edamame, mais en zalm erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade samen met de kimchi over diepe borden en besprenkel met de sriracha.
Denk vooruit: rijstsalade met zalm
Dit koude gerecht kun je -in het geval van een noodsituatie- maken met lang houdbare ingrediënten en als je geen hittebron tot je beschikking hebt.
- variatietipOok lekker met tabasco of chiliolie in plaats van sriracha.
- combinatietipOok lekker met fijngesneden ingelegde gember.
- combinatietipOok lekker met kidney- of zwarte bonen.
- achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Denk vooruit: rijstsalade met zalm
Dit koude gerecht kun je -in het geval van een noodsituatie- maken met lang houdbare ingrediënten en als je geen hittebron tot je beschikking hebt.

hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de edamame en mais af onder koud stromend water af en laat uitlekken. Laat de kimchi uitlekken, maar vang het vocht op. Laat de zalm uitlekken.
Meng de rijst met de mayonaise en 4 el kimchivocht (per 4 personen). Meng de edamame, mais en zalm erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijstsalade samen met de kimchi over diepe borden en besprenkel met de sriracha.
variatietip:Ook lekker met tabasco of chiliolie in plaats van sriracha.
combinatietip:Ook lekker met fijngesneden ingelegde gember.
combinatietip:Ook lekker met kidney- of zwarte bonen.
achtergrondinfo:Dit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g edamame in blik
300 g maiskorrels in blik
385 g kimchi in pot
400 g zalm zonder huid en graten in blik
500 g voorgekookte poke rijst
4 el mayonaise
4 tl sriracha



