Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst

Linzen met doperwten, tomaat en rookworst. Een stevige warme maaltijd met houdbare producten. Smakelijk en voedzaam, ook bij beperkte voorzieningen.

540 kcal

(Voedingswaarden)

1 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de linzen en doperwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op.

  2. Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met ¼ van de mosterd en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de mosterd met de mayonaise.

  3. Meng de linzen met de doperwten, gedroogde tomaten en dressing. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel erover. Serveer met de mosterdmayonaise.

  • combinatietipLekker met gedroogde oregano of Italiaanse kruiden.
  • combinatietipLekker met wat fijngesneden bosui of rode uienringen zoetzuur.
  • variatietipOok lekker met andere worst, zoals chorizo of salami.
  • achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst

Linzen met doperwten, tomaat en rookworst. Een stevige warme maaltijd met houdbare producten. Smakelijk en voedzaam, ook bij beperkte voorzieningen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig