Spoel de linzen en doperwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op.
Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met ¼ van de mosterd en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de mosterd met de mayonaise.
Meng de linzen met de doperwten, gedroogde tomaten en dressing. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel erover. Serveer met de mosterdmayonaise.
Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst
Linzen met doperwten, tomaat en rookworst. Een stevige warme maaltijd met houdbare producten. Smakelijk en voedzaam, ook bij beperkte voorzieningen.
- combinatietipLekker met gedroogde oregano of Italiaanse kruiden.
- combinatietipLekker met wat fijngesneden bosui of rode uienringen zoetzuur.
- variatietipOok lekker met andere worst, zoals chorizo of salami.
- achtergrondinfoDit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Denk vooruit: linzen met doperwten en rookworst
Linzen met doperwten, tomaat en rookworst. Een stevige warme maaltijd met houdbare producten. Smakelijk en voedzaam, ook bij beperkte voorzieningen.

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
1 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de linzen en doperwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Laat de gedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op.
Meng 1 el tomatenolie (per 4 personen) met ¼ van de mosterd en de azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de mosterd met de mayonaise.
Meng de linzen met de doperwten, gedroogde tomaten en dressing. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel erover. Serveer met de mosterdmayonaise.
combinatietip:Lekker met gedroogde oregano of Italiaanse kruiden.
combinatietip:Lekker met wat fijngesneden bosui of rode uienringen zoetzuur.
variatietip:Ook lekker met andere worst, zoals chorizo of salami.
achtergrondinfo:Dit recept is ontwikkeld voor de Denk vooruit campagne 2025/2026 en kan daarom afwijken van andere Allerhande recepten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g linzen in blik
350 g doperwten in pot
190 g semi-zongedroogde tomaten in pot
4 el mosterd
2 el azijn
3 el mayonaise
250 g Gelderse rookworsten



