bewaar
Pompoensoep
Pompoensoep
bewaar

Pompoensoep

Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

20 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
2776waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

flespompoen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

250 g

winterpeen

4 el

milde olijfolie

2

gedroogde laurierblaadjes

2 tl

gemalen komijn

1

groentebouillontablet

1 liter

kraanwater

2 tl

tabasco

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

Aan de slag

1

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de uien en knoflook grof en de winterpeen in plakken.

2

Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.

3

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden of kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.

kookstaptipGa je voor gemak? Maak de soep dan met 1.2 kilo kant-en- klare pompoenstukjes (zak 400 g).

serveertipLekker met een topping van gehakte ongezouten notenmix of in stukjes gebroken kaaskoekjes met roomboter. Serveer in een apart bakje bij de soep.

serveertipServeer de soep eens met een verse-kruidenolie. Pureer daarvoor (per 4 personen) 10 g platte peterselie, 5 g bieslook en 100 ml milde olijfolie in een hoge beker met een staafmixer.

bewaartipJe kunt de soep van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.

Pompoensoep

Instructievideo - 00:29 min.