Pompoensoep

Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

195 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Pel de knoflook en meng met de pompoen, winterpeen en de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

  2. Snipper ondertussen de uien grof. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de geroosterde groenten, laurier en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

  3. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.

  • bewaartipJe kunt de soep van tevoren maken. Laat de crème fraîche achterwege tot je het gaat serveren. Laat afkoelen en bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bewaarbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Pompoensoep

    Instructievideo - 00:29 min.

Gerelateerde recepten

Pompoensoep

Pompoensoep! Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig