Week het eekhoorntjesbrood 15 min. in heet water.
Schil ondertussen de pompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten en dradige binnenkant eruit. Snijd ¾ in gelijke stukken. Bewaar de rest voor later. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien grof. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
Verwarm de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen, peen, ui en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de miso, azijn, het water en groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 20 min. op laag vuur.
Voeg het vocht van het eekhoorntjesbrood toe aan de soep en snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de rest van de pompoen in dunne plakjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eekhoorntjesbrood en de pompoen 10 min. Breng op smaak met peper en schep regelmatig om. Snijd de bieslook fijn.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de sojadrink toe en pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over borden en garneer met de gebakken paddenstoelen en pompoen en de bieslook.
Hokkaido pompoensoep
Umami-lovers opgelet! Deze romige soep van hokkaido pompoen, winterpeen en bleekselderij is éxtra lekker door de miso en eekhoorntjesbrood. Afgetopt met gebakken pompoen en frisse bieslook.
- combinatietipEten als hoofgerecht? Voeg dan proteïne zoals (gerookte) kipfilet, sojabonen of linzen toe en eet het met (volkoren) stokbrood
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hokkaido pompoensoep
Umami-lovers opgelet! Deze romige soep van hokkaido pompoen, winterpeen en bleekselderij is éxtra lekker door de miso en eekhoorntjesbrood. Afgetopt met gebakken pompoen en frisse bieslook.

voorgerecht
6 personen
165 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Week het eekhoorntjesbrood 15 min. in heet water.
Schil ondertussen de pompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten en dradige binnenkant eruit. Snijd ¾ in gelijke stukken. Bewaar de rest voor later. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Snijd de uien grof. Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
Verwarm de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de pompoen, peen, ui en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de miso, azijn, het water en groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 20 min. op laag vuur.
Voeg het vocht van het eekhoorntjesbrood toe aan de soep en snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de rest van de pompoen in dunne plakjes.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eekhoorntjesbrood en de pompoen 10 min. Breng op smaak met peper en schep regelmatig om. Snijd de bieslook fijn.
Haal de soeppan van het vuur, voeg de sojadrink toe en pureer met de staafmixer. Verdeel de soep over borden en garneer met de gebakken paddenstoelen en pompoen en de bieslook.
combinatietip:Eten als hoofgerecht? Voeg dan proteïne zoals (gerookte) kipfilet, sojabonen of linzen toe en eet het met (volkoren) stokbrood
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
1 Chupa Chups lollipop fruit
300 g winterpeen
2 middelgrote uien
3 stengels bleekselderij
4 el zonnebloemolie
2 el misopasta
1 el appel azijn
1 l water
1 groentebouillonblokje
25 g verse bieslook
200 ml sojadrink
Dit heb je nodig
staafmixer