Frambozencupcakes
Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.
225 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
125 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
125 gram witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
8 gram vanillesuiker
vanillesuiker
2 middelgrote eieren
middelgrote eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
zelfrijzend bakmeel
3 eetlepel volle melk
volle melk
250 gram verse frambozen
verse frambozen
0.5 citroen
citroen
125 gram poedersuiker
poedersuiker
2 eetlepel witte basterdsuiker
witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 nr. 03 - Lekker weer lente
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.
- bereidingstipJe kunt de cupcakes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Frambozencupcakes
Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.

12 porties
225 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.
bereidingstip:Je kunt de cupcakes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
125 g ongezouten roomboter
125 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el volle melk
250 g verse frambozen
½ citroen
125 g poedersuiker
2 el witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes




