Frambozencupcakes

Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.

225 kcal

15 min. bereiden, 15 min. oventijd

3.7/5

(246)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 125 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 125 gram witte basterdsuiker

    witte basterdsuiker

  • 8 gram vanillesuiker

    vanillesuiker

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

    zelfrijzend bakmeel

  • 3 eetlepel volle melk

    volle melk

  • 250 gram verse frambozen

    verse frambozen

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 125 gram poedersuiker

    poedersuiker

  • 2 eetlepel witte basterdsuiker

    witte basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes


2010 nr. 03 - Lekker weer lente

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.

  2. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  3. Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.

  • bereidingstipJe kunt de cupcakes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Wat vond je van dit recept?

Frambozencupcakes

Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig