Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let

Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog.

(919) waardeer
hoofdgerecht Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog. 4 personen
3 919

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Snijd de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes. Hak de cashewnoten grof.
  3. Halveer de citroen en pers de helft uit. Klop de yoghurt, mayonaise en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta om met de nectarines, cashewnoten, kipfilet, peen julienne, witte kool en de dressing. Garneer met de bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 31-32 , Receptkaart 2001 week 28-29

Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let

1
1
  • 250 g fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 3 bosuien
  • 3 nectarines

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Snijd de nectarines overlangs doormidden.

3
3

Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.

4
4
  • 100 g verfijnde cashewnoten gezouten

Hak de cashewnoten grof.

5
5
  • 1 citroen
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise

Halveer de citroen en pers de helft uit. Klop de yoghurt, mayonaise en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes
  • 150 g peen julienne
  • 300 g gesneden witte kool

Schep de pasta om met de nectarines, cashewnoten, kipfilet, peen julienne, witte kool en de dressing. Garneer met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.