Scones met frambozenjam
Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
- 75 ml halfvolle melk
- 60 ml verse slagroom
- 225 g frambozenjam
Keukenspullen
- bakpapier
- deegroller
- uitsteekvormpje (Ø 6 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
- Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
- Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
bewaartip:
Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 280 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 435 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Scones met frambozenjam
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Scones met frambozenjam

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom.

- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- 50 g ongezouten roomboter
Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.

- 1 middelgroot ei
- 75 ml halfvolle melk
Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel.

Kneed tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik.

Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

- 60 ml verse slagroom
Klop ondertussen de slagroom stijf.

- 225 g frambozenjam
Serveer de scones met de jam en slagroom. Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.