bewaar
Preirisotto met geitenkaas
Preirisotto met geitenkaas
bewaar

Preirisotto met geitenkaas

Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie.

25 min. bereiden
588waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

preien

1 el

traditionele olijfolie

150 g

risottorijst

500 ml

groentebouillon van tablet

100 g

zachte geitenkaas

1 tl

gedroogde tijm

10 g

verse platte peterselie

Een perfecte vegetarische risotto, met als finishing touch: tijm en peterselie.

Aan de slag

1

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.

2

Neem de pan van het vuur. Snijd de geitenkaas in blokjes. Schep de geitenkaas en de tijm door de risotto, voeg peper toe en schep in diepe borden. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de risotto ermee.

variatietipBak voor een extra hartige smaak 75 g vega spekreepjes 3 min. uit. Strooi de reepjes voor serveren over de risotto.

variatietipBak voor een variant met vlees magere spekreepjes (250 g per 4 personen) uit en bak vervolgens mee met de prei.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.